Geld lenen voor een adviseur

Standaard

Velen van ons hebben wel eens in de situatie gezeten, dat ze acuut geld nodig hadden, bijvoorbeeld vanwege een kapotte auto of wasmachine. Er kunnen ook andere redenen zijn om geld te lenen, zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijf willen starten en moet u adviseurs betalen of producten vooraf financieren. We gaan het in de komende alinea’s hebben over adviseurs en dan niet zo zeer de financiële adviseur, maar de adviseur op het gebied van bedrijfsprocessen verbeteren en dan om precies te zijn de Lean Six Sigma specialist.

Een Lean Six Sigma specialist moet net als iedere andere adviseur betaald worden, maar levert vroeg of laat, dubbel en dwars zijn geld op. We leggen eerst het principe van de genoemde methodiek even kort uit, voordat we het hebben over de te behalen besparing.

De lening snel terugverdiend

Lean Six Sigma is een Japanse methodiek, die tientallen jaren geleden voor het eerst werd gebruikt in de fabrieken van Toyota. De methodiek kan worden opgesplitst in Lean of Lean Manufacturing en Six Sigma. Het draait bij Lean om het verbeteren van de snelheid van processen, waar Six Sigma als doel heeft de kwaliteit van de producten te verhogen. U kunt ervoor kiezen alleen Lean te laten implementeren of alleen Six Sigma, beiden kan natuurlijk ook. Lean en Six Sigma hebben gemeen dat ze geld moeten besparen.

Helaas behoren Lean Six Sigma specialisten niet tot de goedkopere adviseurs, want niet alleen zijn de uurtarieven fors, ook is de tijd die ze in het verbeteren van de bedrijfsprocessen stoppen aanzienlijk. U moet denken aan een uurtarief van 150 euro of hoger en een paar dagen fulltime werk. Toch is het de moeite waard een Lean Six Sigma specialist in de hand te nemen. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat een kostenbesparing van 10% gerealiseerd wordt.

Wanneer u jaarlijks 2 miljoen euro omzet genereert met een bepaald bedrijfsproces c.q. product tegen een maakprijs van 60% van de omzet, dan komt een kostenbesparing van 10% neer op 120.000 euro (10% van 1,2 miljoen euro) en heeft u de adviseur snel terugverdiend. Het is dus zeker de moeite waard een kleine lening af te sluiten om een Lean Six Sigma specialist mee te bekostigen, want wat is een paar 1.000 euro nou als we het hebben het hebben over tonnen.

De Lean Six Sigma specialist

Mocht u toevallig direct op zoeken willen naar een bedrijf, dat is gespecialiseerd in Lean Six Sigma, dan kunt u gaan naar http://www.consultant-lean-six-sigma.nl. Voor meer informatie over geld lenen kunt u het beste nog even blijven hangen op 1000-euro.eu.

Ook de BTW berekenen? Kijk op BTWberekenen.nu