Flitslening

Standaard

Een flitslening staat ook wel bekend als een minilening. Zo’n lening houdt vaak in dat je snel voor een korte periode een klein bedrag kan lenen. Dit bedrag is vaak 1000 euro of minder en is eigenlijk bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld een onverwachtse eenmalige rekening krijgen, die zij op het moment niet kunnen betalen, omdat ze bijvoorbeeld nog op hun salaris zitten te wachten. Hier vindt je de beste aanbieders waar je een minilening ofterwijl flitslening kunt afsluiten.

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Maximale looptijd Gratis offerte
Cashper (TIP) Afhankelijk van het bedrag €100 €600 30 dagen Klik hier voor meer informatie

1000 euro lenen kost geld

Omdat er vaak haast is bij een flitslening vindt er vaak geen toetsing plaats bij het BKR. Het is dus min of meer bij iedereen mogelijk om een minilening af te sluiten. Als je graag een flitslening wilt afsluiten, omdat je bijvoorbeeld een onverwachtse rekening hebt ontvangen, moet je er wel rekening mee houden dat u de lening ook vrij snel weer terug betaald moet hebben. Mocht je hier niet tot in staat zijn, dan worden vaak meteen deurwaarders ingeschakeld met alle gevolgen van dien. Het is dus onverstandig om een flitslening af te sluiten als je van tevoren eigenlijk al weet dat je deze niet kunt terug betalen.

Over het algemeen wordt het afgeraden om een flitslening aan te vragen, dit omdat er veel mensen door in de problemen komen. Het beste kun je nog altijd geld lenen via de bank, je kunt dan vaak ook grotere bedragen lenen en makkelijker terug betalen.

Dus mocht je een minilening willen afsluiten, hou dan rekening met de strenge voorwaarden hiervan wat betreft het terug betalen van het geld. Je moet het geld vaak binnen een maand terug betalen en ook is het bedrag niet al te hoog wat er geleend kan worden.

Het voordeel aan de zogenaamde flitslening is dat je in een korte tijd een paar honderd euro lenen kunt. Zo lang je onthoud dat je dit ook op korte termijn terug moet betalen kan het je dus een leuk voordeel op leveren. Stel je moet nog even op je salaris wachten, maar je wilt wel je aankopen doen dan zou een flitslening de oplossing kunnen bieden. Het is dus altijd even goed de voordelen tegen de nadelen afwegen. De ene keer kan het dus interessant zijn om er de lening aan te vragen, de andere keer niet. Maar soms heb je ook weinig opties. Op deze pagina zullen wij altijd de meest voordelige flitslening aanbieders vergelijken, zodat jij niet het hele website hoeft te struinen en te zoeken naar de beste opties. Een ander voordeel is dat een flitslening of minilening al kan worden afgesloten voor een heel klein bedrag, zo kun je vaak vanaf €100,- al lenen wat normaal niet altijd kan.

 

“Een flits lening houdt vaak in dat je snel voor een korte periode een klein bedrag kan lenen.”