De belangrijkste voorwaarden voor zorgtoeslag

Standaard

Niet iedereen die verplicht is voor het hebben van een zorgverzekering in Nederland heeft ook recht op zorgtoeslag. Dit is van een aantal dingen afhankelijk. Uiteraard staat het u wel vrij om een aanvraag in te dienen, maar wanneer u niet aan de voorwaarden voldoet zal dit betekenen dat u uiteindelijk geen zorgtoeslag zal ontvangen. U kunt dit echter van tevoren al eenvoudig berekenen. Online kunt u meerdere tools vinden waarmee u kunt berekenen of u recht heeft op zorgtoeslag. Een goede tool vindt u bijvoorbeeld op de website www.toeslagenaanvragen.net. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van enkele gegevens en de tool zal dan voor u bekijken waar u eventueel recht op heeft. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Het bedrag dat u uiteindelijk van de overheid ontvangt is datgene waar u daadwerkelijk recht op heeft. De voorwaarden waar u onder andere aan moet voldoen is dat u minimaal 18 jaar bent. Dit is ook de leeftijd waarop u verplicht bent om een zorgverzekering te hebben in Nederland. Daarnaast moet u uiteraard een Nederlandse zorgverzekering hebben. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel. Heeft u dus geen zorgverzekeringsplicht in Nederland? Dan heeft u ook geen recht op zorgtoeslag. Als u aan de zorgverzekeringsplicht moet voldoen, heeft u automatisch de Nederlandse identiteit of een geldige verblijfsvergunning. Dit is ook een van de voorwaarden voor het aanvragen van zorgtoeslag. Daarnaast mag uw (gezamenlijk) inkomen en vermogen niet te hoog zijn. Onder het inkomen wordt uw werk, uitkering of pensioen gerekend. Ontvangt u studiefinanciering? Dan valt dit daarbuiten. Bij het vermogen wordt er gekeken naar beleggingen, spaargeld en schenkingen. Uw eigen koophuis in Nederland wordt niet meegeteld, een vakantiehuis daarentegen wel. Heeft u schulden? Dan worden deze van uw vermogen afgehaald. De overheid stelt ieder jaar de grens bij. Valt u met uw inkomen en vermogen onder deze grens? Dan heeft u recht op zorgtoeslag. Het bedrag dat u krijgt hangt af van de hoogte van uw inkomen en vermogen. Hier zitten verschillen in.

Eenvoudig uw zorgtoeslag berekenen

U kunt dus makkelijk online berekenen op hoeveel zorgtoeslag u ongeveer recht heeft. Heeft u over de afgelopen jaren nooit zorgtoeslag aangevraagd, maar heeft u wel het idee dat u dit had kunnen krijgen? Zorgtoeslag aanvragen kan ook met terugwerkende kracht. Over het jaar 2015 kunt u dit eenvoudig via de bovengenoemde website doen. Wilt u het ook over de jaren daarvoor doen? Dan doet u dit via de website van de Belastingdienst. Wanneer de zorgtoeslag dan wordt toegekend krijgt u dat bedrag in een keer op uw rekening gestort. Uiteraard geldt dit ook voor de andere toeslagen die u via de overheid kunt ontvangen. De huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. Wanneer u denkt dat u hier recht op heeft, vul dan eens uw gegevens in op de website en de tool berekent zo voor u of u inderdaad geld kunt ontvangen van de overheid. Dit kost slechts enkele minuten van uw tijd en het is eenvoudig. Zelfs wanneer u geen DigiD hebt kunt u gebruik maken van de diensten op deze website. Het heeft zo zijn voordelen om uw aanvraag voor toeslagen via een ervaren bedrijf te laten verlopen. Zo bent u ervan verzekerd dat het juist verloopt. Daarnaast bieden zij een uitstekende service. Tijdens kantooruren kunt u er altijd terecht voor eventuele vragen en u kunt er ook terecht voor het wijzigen en stoppen van uw toeslagen. Zo wordt het contact met de overheidsinstellingen nog makkelijk. Ga dus vandaag nog naar de website en bekijk de mogelijkheden.

Geld lenen voor een adviseur

Standaard

Velen van ons hebben wel eens in de situatie gezeten, dat ze acuut geld nodig hadden, bijvoorbeeld vanwege een kapotte auto of wasmachine. Er kunnen ook andere redenen zijn om geld te lenen, zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijf willen starten en moet u adviseurs betalen of producten vooraf financieren. We gaan het in de komende alinea’s hebben over adviseurs en dan niet zo zeer de financiële adviseur, maar de adviseur op het gebied van bedrijfsprocessen verbeteren en dan om precies te zijn de Lean Six Sigma specialist.

Een Lean Six Sigma specialist moet net als iedere andere adviseur betaald worden, maar levert vroeg of laat, dubbel en dwars zijn geld op. We leggen eerst het principe van de genoemde methodiek even kort uit, voordat we het hebben over de te behalen besparing.

De lening snel terugverdiend

Lean Six Sigma is een Japanse methodiek, die tientallen jaren geleden voor het eerst werd gebruikt in de fabrieken van Toyota. De methodiek kan worden opgesplitst in Lean of Lean Manufacturing en Six Sigma. Het draait bij Lean om het verbeteren van de snelheid van processen, waar Six Sigma als doel heeft de kwaliteit van de producten te verhogen. U kunt ervoor kiezen alleen Lean te laten implementeren of alleen Six Sigma, beiden kan natuurlijk ook. Lean en Six Sigma hebben gemeen dat ze geld moeten besparen.

Helaas behoren Lean Six Sigma specialisten niet tot de goedkopere adviseurs, want niet alleen zijn de uurtarieven fors, ook is de tijd die ze in het verbeteren van de bedrijfsprocessen stoppen aanzienlijk. U moet denken aan een uurtarief van 150 euro of hoger en een paar dagen fulltime werk. Toch is het de moeite waard een Lean Six Sigma specialist in de hand te nemen. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat een kostenbesparing van 10% gerealiseerd wordt.

Wanneer u jaarlijks 2 miljoen euro omzet genereert met een bepaald bedrijfsproces c.q. product tegen een maakprijs van 60% van de omzet, dan komt een kostenbesparing van 10% neer op 120.000 euro (10% van 1,2 miljoen euro) en heeft u de adviseur snel terugverdiend. Het is dus zeker de moeite waard een kleine lening af te sluiten om een Lean Six Sigma specialist mee te bekostigen, want wat is een paar 1.000 euro nou als we het hebben het hebben over tonnen.

De Lean Six Sigma specialist

Mocht u toevallig direct op zoeken willen naar een bedrijf, dat is gespecialiseerd in Lean Six Sigma, dan kunt u gaan naar http://www.consultant-lean-six-sigma.nl. Voor meer informatie over geld lenen kunt u het beste nog even blijven hangen op 1000-euro.eu.

Ook de BTW berekenen? Kijk op BTWberekenen.nu

Nu geld lenen? Dat doe je hier

Standaard

Je hebt geld nodig en wilt nu direct lenen? Dat kan natuurlijk. Maar niet bij elke kredietaanbieder. Gelukkig hebben wij die tijd voor je bespaart dat je het hele internet af moet struinen naar een kredietaanbieder waar je nu direct geld kunt lenen. Op deze pagina vindt je betrouwbare aanbieders waar je binnen 5 minuten een lening kunt afsluiten en nog binnen 24 uur je geld hebt. Afhankelijk van je financiële situatie heb je kredietaanbieders waar je een positief bkr nodig hebt, maar ook aanbieders waar je kunt lenen met een negatief bkr.

Belangrijk om te weten is hoeveel je wilt lenen en je een positief of negatief bkr saldo hebt. Wanneer je een groter bedrag wilt lenen en je hebt een positief bkr saldo, dan is het beste om bij onderstaande aanbieders te lenen.

1000 euro lenen kost geld

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Opgelet Gratis offerte
Kredietspotter Vanaf 4,7% Geen €100.000 Niet mogelijk met negatief bkr Klik hier voor meer informatie
Nationale Nederlanden Vanaf 4,7% €2.500 €50.000 Niet mogelijk met negatief bkr Klik hier voor meer informatie

Heb je een negatief bkr saldo?

Dan is het raadzaam om een lening aanvraag in te dienen bij onderstaande aanbieders. Let op, hier kun je wel een kleiner bedrag lenen. Of terwijl een mini of flitslening zoals dit ook wel heet. Dit zijn leningen voor kleinere periodes om snel even je financiële situatie op orde te brengen.

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Maximale looptijd Gratis offerte
Cashper (TIP) Afhankelijk van het bedrag €100 €600 30 dagen Klik hier voor meer informatie
Ferratum (TIP) Afhankelijk van het bedrag €100 €800 45 dagen Klik hier voor meer informatie

Wanneer je dus nu wilt geld lenen, kun je kijken bij bovenstaande aanbieders. Bij al deze aanbieders kun je eenvoudig je rente berekenen en zien hoeveel je kunt lenen. Via de knop ‘Klik hier voor meer informatie’ kun je via de tools van de betreffende websites de berekening doen.  Bij Cashper en Ferratum kun je zelfs vanaf €100,- al lenen. Als je nu dus een klein bedrag wilt lenen, is dit de beste optie. Wil je een groter bedrag nu lenen, dan is het beter om te kijken bij de Leningmakelaar, Kredietspotter of de Nationale Nederlanden.

Geld lenen zonder bkr toetsing binnen 10 minuten

Standaard

Op zoek naar een manier om even geld te lenen zonder een bkr toetsing? En dat binnen 10 minuten. Dat is mogelijk. Gewone kredietverleners maken dit niet mogelijk, maar wel diverse aanbieders die flitslening en minileningen aanbieden. Op deze pagina vindt je aanbieders die het wel mogelijk maken om te lenen zonder dat je een bkr toetsing moet afnemen. Wel kun je bij deze partij een kleine lening afsluiten en geen grote lening. Daarom heb je hier ook geen bkr toetsing nodig en kan je dus met een negatief bkr saldo toch een lening afsluiten onder de juiste voorwaarden.

Hieronder vindt je een lijst van de beste aanbieders om zonder een bkr toetsing binnen 10 minuten een lening af te sluiten. Dit zijn de enige twee aanbieders die het mogelijk maken te lenen zonder een bkr toetsing. Op onze homepage van 1000 euro lenen vindt je meer aanbieders, waar je grotere bedragen kunt lenen, maar dan wel met een bkr toetsing.

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Maximale looptijd Gratis offerte
Cashper (TIP) Afhankelijk van het bedrag €100 €600 30 dagen Klik hier voor meer informatie

Het voordeel is dat je bij deze aanbieders ook heel eenvoudig een lening kunt afsluiten. Via de formulieren op de website waar je gegevens moet invullen heb je zo een lening afgesloten binnen enkele minuten. Zo kun je bij Cashper tot €600 lenen en bij Ferratum tot €800. Zo heb je bij Cashper de mogelijkheid het te lenen voor 30 dagen en bij Ferratum voor 45 dagen. Net wat langer dus. De actuele rentetarieven vindt je op de website van de aanbieders, deze fluctueren continue. Bij een akkoord van de lening, heb je binnen 24 uur je geld binnen op je rekening.

Beide aanbieders zijn betrouwbare minilening aanbieders. De voordelen van lenen bij deze aanbieders zijn:

  • Vrijblijvend, eenvoudig en snel geld opvragen.
  • Binnen 24 uur geld op je rekening.
  • De beste optie om te lenen voor kleine bedragen.
  • Geen bkr toetsing.
  • Volledige privacy.

Minilening aanbieders

Standaard

Tegenwoordig zijn er een groot aantal aanbieders op de markt voor minileningen. Zo veel, dat het soms best onduidelijk kan zijn wat nou de beste aanbieders zijn. Op deze pagina vindt je daarom een overzicht van alleen de beste minilening aanbieders. Moet je dus een keuze maken, dan raden wij deze partijen aan die bekend staan en een betrouwbare naam hebben opgebouwd in alle jaren.

Cashper

cashperCashper is waarschijnlijk de meest populaire op de markt voor kleine leningen onder de €1.000. Je kunt hier als consument ook maar €50,- tot maximaal €600 opnemen. Voor grotere leningen moet je dus ergens anders zijn, maar voor kleine is die bij uitstek geschikt. Cashper bestaat al lang in de markt en is inmiddels een vertrouwde partij waar duizenden consumenten inmiddels gebruik van hebben gemaakt. De partij is voor iedereen tussen 21 en 75 jaar en een bkr toetsing is geen bezwaar wanneer je wilt lenen wat natuurlijk ook een echt pluspunt is. Ook de website van Cashper.nl is erg overzichtelijk, binnen 5 minuten kun jij een lening hebben afgesloten.

Klik hier voor meer informatie en de website van Cashper.

Ferratum

FerratumFerratum is een grote partij die ook al lange tijd in de markt staat. Bij Ferratum kun je net wat meer lenen dan bij Cashper, zo kun je hier lenen tot maximaal €800. Wat duidelijk aan Ferratum is, is dat je direct de looptijd ziet en rente die je moet terug betalen. Zo sta je niet voor onverwachte bedragen maar is direct duidelijk wat je als rente betaald. De website heeft een hele duidelijke tool waarmee je dit kan uitrekenen en ook binnen enkele minuten een lening kunt aanvragen. Goed om te weten is dat Ferratum Europees marktleider is van minikredieten, hierdoor hebben zij ook duizenden consumenten al weten te helpen en kun je ervan uitgaan dat dit een betrouwbare partij is.

Klik hier voor meer informatie en de website van Ferratum.

 

 

Vandaag nog geld nodig?

Standaard

Je hebt een probleem, je hebt vandaag het liefst nog geld nodig? Dat is wel zo handig gezien je wat moet kopen. Dan is er maar één mogelijkheid om aan geld te komen: een lening afsluiten. Afhankelijk van het bedrag dat je nodig hebt kun je een kleine lening afsluiten om even rond te komen en te kopen wat je nodig hebt. Het bedrag wat je kunt lenen is afhankelijk van een aantal zaken, met name je inkomen. De meeste leningen beginnen bij €1.000 maar je hebt ook diverse minileningen voor onder de €1.000 welke ook vrij vaak worden geleend. Over alle bedragen dat je wilt lenen betaal je natuurlijk rente, het rente percentage verschilt enorm bij aanbieders. Wij hebben daarom de beste aanbieders vergelijken en op een rij gezet, zodat jij als consument hier niet de dupe van bent maar kunt kiezen voor de beste aanbieders.

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Opgelet Gratis offerte
Kredietspotter Vanaf 4,7% Geen €100.000 Niet mogelijk met negatief bkr Klik hier voor meer informatie

Heb je vandaag nog een kleiner bedrag nodig? Dan is het beter om een minilening af te sluiten. Bij deze aanbieders kun je al lenen vanaf €100 wat in sommige gevallen genoeg is. Wanneer je een aanvraag hebt ingediend en deze is goedgekeurd, uiteraard afhankelijk van jouw situatie. Dan krijg je vrij snel het geld op je rekening waar je natuurlijk achteraf rente over betaald. Belangrijk is om hier rekening mee te houden. Hoe langer je erover doet, hoe meer rente je uiteindelijk gaat betalen. Wanneer je dus vandaag nog geld nodig hebt om iets te moeten betalen, dan is een kleine lening afsluiten de beste optie voor je. Op sommige momenten heb je net onverwachte uitgaven waardoor je zelf niet genoeg geld op de rekening hebt. De kleine leningen zijn dan een echte oplossing hiervoor.

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Maximale looptijd Gratis offerte
Cashper (TIP) Afhankelijk van het bedrag €100 €600 30 dagen Klik hier voor meer informatie
Ferratum (TIP) Afhankelijk van het bedrag €100 €800 45 dagen Klik hier voor meer informatie

 De toetsing voor het lenen

Wanneer je geld wilt lenen wordt altijd een bkr toetsing gedaan, hiermee wordt gekeken of je kredietwaardig bent om het geld te krijgen. Enkele zaken spelen hierbij een rol. De bkr toetsing kost uiteraard niks. Wanneer je een negatieve bkr toetsing hebt, dan kun je niet een lening afsluiten. Een minilening daarentegen kan vaak nog wel. Je zou dan prima bij Cashper en Ferratum een minilening kunnen afsluiten, al kun je hier natuurlijk wel minder lenen.

Snel geld lenen binnen 10 minuten

Standaard

Op zoek naar een manier om binnen 10 minuten even geld te kunnen lenen? Dan ben je hier op het juiste adres. Via deze aanbieders kun je eenvoudig een lening aanvragen binnen tien minuten. Een snelle lening afsluiten is vaak handig, op bepaalde momenten heb je het geld gewoon even zo snel mogelijk nodig. In dit artikel leggen wij jouw de voordelen uit van even snel geld lenen, vindt je de beste aanbieders om even snel te lenen en daarbij ook het beste rentetarief wat er op de markt is. Zo hoef je niet verder zoeken.

Belangrijk om te weten is dat je niet binnen 10 minuten geld op je rekening kunt hebben van een aanbieder, vroeger werd dit nog gedaan maar tegenwoordig biedt geen enkele aanbieder dit aan. Wel kun je natuurlijk binnen 10 minuten een lening aanvragen waarmee je het geld nog snel kunt krijgen, alleen helaas geen 10 minuten. Via onderstaande aanbieders kun je een lening aanvragen, dit zijn de beste aanbieders met het laagste rentetarief dat er is op de markt.

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Opgelet Gratis offerte
Kredietspotter Vanaf 4,7% Geen €100.000 Niet mogelijk met negatief bkr Klik hier voor meer informatie
Nationale Nederlanden Vanaf 4,7% €2.500 €50.000 Niet mogelijk met negatief bkr Klik hier voor meer informatie

Wil je een nog kleinere lening afsluiten? Dat kan ook, daar heb je een flitslening of ook wel minilening voor. Zoals te zien, kun je hier maar een klein bedrag lenen. Maar wanneer je niet meer nodig hebt, is dit natuurlijk perfect.

Aanbieder Rente Minimale lening Maximale lening Maximale looptijd Gratis offerte
Cashper Afhankelijk van het bedrag €100 €600 30 dagen Klik hier voor meer informatie
Ferratum (TIP) Afhankelijk van het bedrag €100 €800 45 dagen Klik hier voor meer informatie

De voordelen van even snel lenen

Op veel momenten in je leven heb je net even geld nodig. Denk bijvoorbeeld aan dat je net even boodschappen moet komen om eten te maken of om een bepaald abonnement te betalen. Wanneer je dit geld op dat moment net niet hebt, maar weet dat je het binnen een paar weken wel weer hebt, is een lening een ideale mogelijkheid om even wat geld op je rekening te hebben. Of je een lening krijgt is afhankelijk van je financiële gesteldheid, het kan dus zijn dat je geen lening krijgt wanneer de situatie hier naartoe is.

Geld lenen voor auto

Standaard

Geld lenen voor een autoIn Nederland hebben de meeste mensen wel een auto. Als je van A naar B moet heb je bijna wel een auto nodig. Het openbaar vervoer in Nederland is namelijk erg duur waardoor je met de auto stukken voordeliger uit bent. Maar wat als je geen geld hebt voor een auto? Dan biedt geld lenen voor een auto wellicht de mogelijkheid om als oplossing voor jouw probleem te dienen.  Er zijn verschillende manieren waarmee je geldt kunt lenen om bijvoorbeeld je auto te kopen. In dit artikel zullen wij de manieren behandelen.

Wees je er wel van bewust dat je het geld wat je leent ook moet terug betalen. Als je zeker weet dat je het geld niet kunt terug betalen op een dag dan kun je beter niet lenen.

Een auto op afbetaling

De meeste garages en autoverkopers bieden vaak ook de mogelijkheid om een auto af te betalen. Eigenlijk sluit je op deze manier een lening af bij de garage om de auto te kunnen kopen. Maandelijks betaal jij de garage tot het moment dat je het volledige bedrag hebt afgelost. Onthoud wel dat dit je extra geld kost. Als je de auto in een keer zou kopen zou je stukken voordeliger uit zijn. Maar als je weinig geld gespaard hebt en je kunt wel de aflossing maandelijks betalen dan bied dit mogelijk een oplossing voor jou.

Een lening afsluiten om een auto te kopen

Een andere manier om toch een auto te kopen als je geen geld hebt is door een lening af te sluiten. Er zijn verschillende leen mogelijkheden beschikbaar waarmee je een auto kunt kopen. Als je snel geld nodig hebt dan kun je bijvoorbeeld 1000 euro lenen om te investeren in een auto. Op onze homepage vind jij een vergelijking van waar je dit het meest voordelig kunt doen. Als je een groter bedrag wilt lenen dan kun je langs je eigen bank gaan om een advies te vragen. Het lenen van grote bedragen is tegenwoordig erg lastig geworden, waardoor je wellicht er verstandiger aan doet om 1000 euro te lenen.

1000 euro lenen als student

Standaard


Als je als student dringend 1000 euro nodig hebt, kun je bij verschillende instanties of particulieren terecht om dit geld te lenen. Op deze pagina worden deze instanties of particulieren beschreven. Heb je dringend een nieuwe wasmachine nodig, kun je de huur van je studentenkamer niet meer betalen of heb je geen geld meer om boodschappen te doen? Dan kun je bij deze instellingen terecht om snel en gemakkelijk geld te lenen, zodat je gewoon de hele maand geld hebt.

Ten eerste kun je bij verschillende banken terecht om geld te lenen. Zo heeft iedere bank wel een leenstelsel voor studenten, waarbij een interessante rente wordt berekend. Bij welke bank je ook zit, of dit nu Rabobank is, ING of ABN Amro: je kan bij iedere bank wel terecht voor een studentenlening met een interessante rente. Door de mogelijkheden van een studentenlening bij jouw bank te bekijken, zie je direct waar je aan toe bent.

Ten tweede kun je als student gemakkelijk geld lenen bij DUO. Het grote voordeel van een lening bij DUO is dat je deze lening slechts eenmalig kan aanvragen, of meerdere maanden door kan laten lopen. Dit regel je eenvoudig door in te loggen met je Digi-D en eenvoudig jouw gegevens aan te passen. Zo kun je al binnen enkele minuten regelen dat je de volgende maand extra geld op jouw rekening hebt staan. En omdat hier een lage rente over berekend wordt en je de lening niet direct terug hoeft te betalen, kiezen veel studenten voor een lening bij DUO.

Ten derde kun je als student tevens een flitslening aanvragen. Een flitslening is een klein krediet, dat je leent bij een particuliere instelling. Het voordeel van een flitslening is dat je het geleende geld al snel op je rekening hebt staan, maar het nadeel is dat je vaak niet 1000 euro in één keer kan lenen. Zo kun je bij sommige aanbieders van flitsleningen maximaal 850 euro lenen, terwijl dit bij andere aanbieders van flitsleningen 300 euro is. Om deze reden kiezen veel studenten dan ook niet voor een flitslening, maar bijvoorbeeld voor een lening bij DUO of voor een lening bij de bank.

Tot slot kun je als student uiteraard geld lenen bij je ouders. Je ouders zijn zelf waarschijnlijk ook student geweest en zij weten als geen ander hoe het is om aan het eind van de maand geen geld meer te hebben. Door met je ouders duidelijke afspraken te maken over het lenen van geld, kun je een aantrekkelijke lening afsluiten zonder rente. Je zal dus zeker niet de eerste zijn die een lening aanvraagt bij zijn of haar ouders.

Geld lenen zonder rente

Standaard


Als je geld leent, wil je natuurlijk de bijkomende kosten van deze lening zo laag mogelijk houden. Een belangrijke kostenpost van een lening, is de rente van de lening. De reden dat leningen zo duur uit kunnen vallen, is omdat er een hoge rente over wordt gevraagd. Aanbieders van leningen, zoals banken en particuliere instellingen, willen natuurlijk wel geld verdienen op jouw lening. Dit gebeurt in de vorm van een rente. Rente is een bepaald percentage dat je bovenop het bedrag van jouw lening terug moet betalen. Leen je bijvoorbeeld 800 euro met een rente van 1 procent, dan dien je op de aflossingsdatum van de lening 808 euro terug te betalen.

Omdat aanbieders van leningen ook geld willen verdienen door leningen aan te bieden, is het bijna onmogelijk om geld te lenen zonder rente. Zo zijn er wel particulieren die zeggen leningen zonder rente aan te bieden, maar hier zit vaak een addertje onder het gras. Want waarom denk je dat deze particulieren jou gratis geld zouden willen lenen? Juist, dit is vaak helemaal niet het geval. De kosten van dit soort leningen zitten dan ook vaak in onaangekondigde en onverwachte kosten, die jouw in eerste instantie goedkope lening ineens erg duur maken.

Als je geld wil lenen zonder rente, is het dan ook niet verstandig om bij dit soort particulieren te lenen. Maar waar kun je anders terecht, als je ook niet bij banken en andere aanbieders van leningen terecht kan? De beste mogelijkheid voor het lenen van geld zonder rente, is het lenen van geld bij een bekende. Hierbij kun je denken aan je ouders, je partner, je vrienden of je familie. Ook kun je kennissen vragen om jou geld te lenen, zonder dat zij hier geld voor krijgen. Zeker als je in financiële moeilijkheden zit, zijn mensen vaak wel bereid om jou wat geld te lenen.

Als je bij bekenden geld leent, is het wel belangrijk dat je hier duidelijke afspraken over maakt. Leg deze afspraken vast op papier, zodat je zwart op wit hebt staan wat je hebt afgesproken. Hier dien je tevens op te schrijven dat je geen rente betaalt, zodat degene die jou het geld leent hier later niet nogmaals over kan beginnen. Zo kun je door goed afspraken te maken en deze goed vast te leggen, eenvoudig geld lenen van een bekende zonder rente.